Na zdrowie: Artur Ziemacki zdradza recepturę na pyszny chleb

Umiejętność wypiekania chleba Polacy mają we krwi, tylko czasem trzeba „zaprzyjaźnić” się z piekarnikiem i zdobyć odpowiedni przepis. O tej polskiej tradycji, ale też zmodyfikowanych, sprawdzonych recepturach mówił w audycji „Na zdrowie” Artur „Chlebek” Ziemacki, mistrz mobilnej piekarni. Wyszkowianie znają go z warsztatów wypiekania chleba, które co roku organizowane są podczas Festiwalu Miodu i Chleba w Kamieńczyku. Dlaczego warto piec własny chleb, jakie właściwości zdrowotne ma pieczywo oraz na jakie połączenia warto sobie pozwolić? – o tym usłyszycie klikając w poniższy plik. 

Na zdrowie to nowa audycja w jesiennej ramówce Radia Nadzieja. We wtorkowe przedpołudnia Martyna Gardocka zaprasza na rozmowy o zdrowym stylu życia. Gośćmi są mieszkańcy Wyszkowa lub osoby, które chętnie odwiedzają to miasto. Emisja o godz.10.40.

MG

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *