Kuchnie z różnych stron świata, czyli pierwszy Zlot Food Trucków w Wyszkowie [AUDIO/FOTO]

Kuchnia amerykańska, meksykańska, chińska, azjatycka – i to wszystko w jednym miejscu. Pierwszy „Targ Smaków – Zlot Food Trucków” Wyszków ma już za sobą. Przysmaki z różnych stron świata serwowano na targowisku miejskim przez całą sobotę i niedzielę.

Wydarzenia promujące mobilną gastronomię są znane w całej Polsce. Gmina wzorując się na innych miastach i tym, jak popularną staje się taka forma spędzania wolnego czasu po raz pierwszy zorganizowała Zlot Food Trucków w Wyszkowie. 25 i 26 maja targowisko miejskie zamieniło się w targ smaków. Można było spróbować różnorodnych burgerów, dań kuchni hiszpańskiej, amerykańskiej, czy azjatyckiej. W kolejce trzeba było postać również przy Food Trucku z kuchnią meksykańską. Ponadto dla łasuchów przyjechały kurtosze węgierskie, a koneserzy mogli spróbować piwa rzemieślniczego. Ta smaczna inicjatywa przypadła mieszkańcom do gustu:

Oprócz jedzenia zorganizowano też dodatkowe atrakcje. Kulinarnymi tajnikami z wyszkowianami podzielił się gość specjalny – Top Szef Jarosław Śliwka specjalizujący się w kuchni nowoczesnej. Nie zabrakło strefy dla dzieci z „dmuchańcami” oraz strefy chillout z muzyką klubową. Odbył się też konkurs jedzenia burgera na czas. Do konkurencji przystąpiło trzech zawodników. Największym Żarłokiem Zlotu został Hubert Kaszubski, mieszkaniec Kamieńczyka.

MG

Tagi:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *